Clintons laptop på auktion

2014-03-25 07:59  

Stockholm (TT-AFP). En mer än femton år gammal laptop drar inte många hundralappar på Ebay. Auktionsfirman RR Auction i Massachusetts hoppas dock på 100 000 dollar, minst, för en sådan.

På den datorn skrev president Bill Clinton sitt ämbetes första mejl, ett svar till astronautlegendaren John Glenn som för tillfället, november 1998, befann sig på rymdfärjan Discovery.

Konversationen, som ännu finns kvar på hårddisken, inleddes med en hälsning från Glenn till Clinton som befann sig i Arkansas. Clinton, som av säkerhetsskäl aldrig mejlade, blev överförtjust och ville svara men ingen passande dator fanns tillgänglig. Då sträckte Vita husets läkare Robert Darling över sin Toshiba och Clinton svarade att han var stolt över besättningen på Discovery.

Darling sparade historiens första presidentmejl men raderade allt annat. I dag minns han att Clinton var upphetsad när han tryckte på sändknappen och förstod att "meddelandet färdades genom cyberrymden på väg mot den riktiga rymden".

TT / Ny Teknik

Mer om: Ebay Discovery

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer