Cat S52 är mobilen som tål att slängas i betonggolv

2019-10-29 16:43  

Cat är tillbaka med en ny superrobust telefon. Fast mellanprismobilen Cat S52 har en design som liknar en vanlig smartphone.

Trött på sprickor i mobilen? Caterpillars mobilmärke Cat Phones, som tillverkas av Bullitt Group, är tillbaka med en ny slagtålig telefon.

Efter robusta men klumpiga monstermaskiner som Cat S61 testar företaget den här gången att släppa en mer slimmad telefon. Cat S52 ska tåla rejäla smällar men smälter ändå in bland ”vanliga” smartphones.

Enligt pressmaterialet ska mobilen klara 30 fall i stålgolv från 1,5 meters höjd, och den har genomgått en rigorös serie tester för att få grönt ljus från den amerikanska militären (enligt en standard som kallas MIL-STD-810G). Det innebär bland annat att den ska klara kraftiga temperaturförändringar, rejäla vibrationer och väldigt fuktiga miljöer.

Läs mer: Caterpillar släpper maxad mobil – med lasermätare, värmekamera och luftsensor

Dessutom har mobilen en IP68-klassning, vilket innebär att den ska vara helt skyddad mot damm och ska klara att befinna sig 1,5 meter under vatten i en dryg halvtimme.

Säljstart 12 november

Telefonen är knappt 9,7 millimeter tjock och har en skärm på 5,65 tum som skyddas av ett extra tjockt lager (0,7 millimeter) Gorilla Glass 6. Något otidsenlig ser den kanske ut med sina ganska tilltagna skärmkanter. Baksidan är täckt av gummi vilket ska ge bättre grepp, och på kanterna sitter en bred aluminiumram som påminner lite om designen på omhuldade Iphone SE.

Läs mer: Här är 6 av världens säkraste smarta mobiler

På insidan är specifikationerna inte fullt lika roliga, utan matchar en mobil i mellanprissegmentet. Systemkretsen är Mediatek Helio P35, arbetsminnet ligger på 4 GB och lagring på 64 GB som kan utökas med MicroSD. En bonus är att mobilen har stöd för dubbla sim-kort och MicroSD – den andra sim-platsen brukar i regel jobba dubbelt som minneskortshållare.

I Sverige kommer Cat S52 att kosta runt 5 690 kronor, och säljstarten är satt till 12 november.

Teknisk specifikation:

Operativsystem: Android 9.

Mått: 158,1 x 76,6 x 9,69 millimeter.

Skärm: 5,65 tum lcd, 1440 x 720.

Vikt: 210 gram.

Minne: 4 GB ram + lagring på 64 GB som kan utökas med MicroSD.

Systemchip: Mediatek Helio P35.

Kamera: Huvudkamera från Sony 12 MP (bländare f/1.8, PDAF, EIS). Selfiekamera: 8 MP.

Batteri: 3100 mAh.

Pris: 5 690 kronor.

Övrigt: IP68, MIL-STD-810G, 3,5 millimetersjack, dubbla sim-kort, fingertrycksavläsare.

Simon Campanello

Mer om: Caterpillar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer