Bygg möbler med mobilen

2016-04-08 12:37  
Med en mobilapp eller handrörelser kan möbelmodulerna sänkas och höjas för att forma olika typer av möbler. Foto: Lift-Bits

Höj- och sänkbara moduler kan byggas om till olika möbler från en mobilapp.

Med en mobilapp och Lift-Bit kan man ”bygga” nya möbler. Systemets bas är en palliknande stoppad sexkantig modul som är höj- och sänkbar via en inbyggd motor. Den kan antingen styras med handgester eller en mobil med tillhörande app.

Med två moduler kan man exempelvis bygga en stol med ryggstöd och med nio Lift-Bits en stor soffa.

Men modulerna gillar inte att vara overksamma. Om de inte använts på ett tag börjar de ändra form på egen hand, skriver designföretaget Carlo Ratti Associate i ett pressmedelande.

Den nya möbeltekniken  premiärvisas på en designmässa i Milano den här veckan och intresserade kunder kan göra en förbeställning via webben där en modul kostar motsvarande 7 400 kronor och om man vill ha tre för att bygga en enkel stol blir priset 20 000 kronor.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer