Bygg en skrivare av papp

2013-03-01 15:10  
Niklas Roys plotter av kartong, snören och några metallstänger. Foto: Niklas Roy

En lärare på en tysk designhögskola har byggt en skrivare nästan enbart av kartong som han skurit ut med en vass kniv.

Niklas Roy som är lärare vid Hochschule für Gestaltung Offenbach i Tyskland skulle undervisa sina elever om att bygga digitala apparater av papp. Då uppmanade de honom att också bygga en maskin, skriver Niklas Roy på sin blogg.

"Då jag alltid velat ha en plotter så behövde jag inte tänka länge på vad jag skulle bygga".

I stort sett alla detaljer är utskurna ur "finsk kartong" som Niklas Roy hävdar är mycket hållbar. Det huvudsakliga verktyget var en vass hobbykniv  och delarna sattes ihop med superlim och tejp.

Gränssnittet består av en strömbrytare och två rattar där den ena flyttar pennan längs y-axeln och den andra flyttar skrivytan i x-led medan brytaren lyfter pennan eller sänker den mot ritpapperet.

Som manual finns en liten kodbok med koordinater för olika teckningar där de två rattarna vrids in till rätt siffervärden från noll till nio.

I en video visar Niklas Roy hur han programmerar plottern för att skriva "Hello World".

<iframe width="468" height="264" src="http://www.youtube.com/embed/hfAFWzh2VEM?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer