Bygg eget Super Mario i webbläsaren

2013-10-14 12:03  

Datorspelet Super Mario Brothers från 1985 är återskapat i en version för webbläsare. Där kan man själv bygga egna världar eller slumpa fram en unik.

Datorspelet Super Mario Brothers lanserades 1985 för spelkonsolen Nintendo och har sedan dess dykt upp för andra plattformar.

Den senaste versionen heter Full Screen Mario och är helt skriven i HTML5. Det gör att den kan köras i en webbläsare. Vid lanseringen är spelet främst anpassat för Googles Chrome men ska senare även kunna köras i andra webbläsare som hanterar HTML5.

Alla spelnivåer från originalet finns med. Men man kan även använda en slumpgenerator som kan skapa flera miljoner olika banor. Man kan till och med forma sina egna världar med den inbyggda editorn. Den som inte nöjer sig med det kan bygga en helt egen version då koden till webbspelet är öppen källkod.

Jan Melin

Mer om: Datorspel Html5

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer