Bullets Wireless 2: Så ska Oneplus vinna trådlöst hörlurskrig

2019-05-16 11:15  

Snabbladdning, Bluetooth 5-stöd och hög ljudkvalitet är ammunitionen som ska göra Oneplus nya trådlösa Bullets Wireless 2 till segrare på hörlursmarknaden.

Det rasar ett fullskaligt krig på marknaden för trådlösa hörlurar just nu. På sistone har fler och fler tillverkare gett sig in i kampen om köparna. En av dessa är den kinesiska tillverkaren Oneplus.

Bolaget är mest känt för sina smarta mobiltelefoner, som den pinfärska toppmodellen Oneplus 7 Pro. Men i och med fjolårets, något överraskande lansering av Bullets Wireless tog Oneplus steget in på den tuffa hörlursmarknaden.

Under tisdagens lanseringsjippo för nya Oneplus 7 Pro bjöd tillverkaren även på en liten ljudkaramell i form av ett par nya hörlurar. Oneplus Bullets Wireless 2 är, precis som föregångaren, ett par trådlösa in ear-lurar. Det är alltså den typen av trådlösa, bluetooth-hörlurar som har en sladd mellan öronsnäckorna. Samtidigt behövs ingen trådad anslutning mellan lurarna och mobilen eller datorn.

Rörliga spolar ska förbättra ljudet

Förra årets Oneplus Bullets Wireless har fått utstå en hel del kritik för bristande ljudkvalitet. För att råda bot på det har Oneplus byggt in nya komponenter i form av tre rörliga spolar. Två av dessa spolar ska förbättra disktanten i Bullets Wireless 2. Den tredje spolen, som är dynamisk, ska hjälpa till med basåtergivningen och mellanregister.

Läs mer: Så kapar hörlurarna bruset

Bullets Wireless 2 har även fått stöd för aptx hd-teknik (24-bitarsljud). Bluetooth 5.0 ska dessutom hjälpa till med en effektiv och strömsnål överföring mellan mobilen och hörlurarna.

Få saker är lika viktiga för trådlösa hörlurar som batteritiden. Med Bullets Wiresless 2 lovar Oneplus 14 timmars lyssnande även med aptx hd. Det ger den kinesiska tillverkaren ett övertag gentemot konkurrerade modeller, som Beats X med åtta timmars batteritid - förutsatt att Oneplus kan leva upp till sitt ambitiösa löfte.

Även snabbladdningsfunktionen har gjorts mer effektiv i Oneplus nya hörlurar. Med den första generationen av Bullets Wiresles kunde tio minuters laddning ge fem timmars lyssning. Tack vare ett lite större batteri och en vidareutvecklad snabbladdningsteknik ska tio minuters laddning numera resultera i tio timmars lyssnade, utlovar Oneplus.

Oneplus Bullets Wireless 2 kan parkopplas med två prylar

En annan nyhet är att Bullets Wiresless 2 går att parkoppla till två enheter samtidigt, exempelvis en mobil och en dator. Genom att trycka på en liten knapp kan användaren välja vilken de två enheterna som för stunden ska ha den aktiva anslutningen till hörlurarna.

Läs mer: Efter mobilfloppen – Amazon startar hörlurskrig med Apple?

Men alla dessa nya funktioner kommer till ett högre pris. Den första generationen av Oneplus hörlurar kostade 795 kronor. Den som vill köpa Bullets Wiresless 2, som släpps 21 maj, måste dock vara beredd att punga upp 1 099 kronor.

Kalle Wiklund

Mer om: Oneplus Hörlurar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer