Branson har öppnat <br/>sin rymdplansfabrik

2011-09-20 09:49  

Nu har monteringfabriken för Spaceship Two och White Knight Two öppnats i USA. Farkosterna för Richard Bransons rymdturister.

Rymdturismen tog igår ett nytt steg mot att bli en realitet. Då öppnades monteringsanläggningen för Richard Bransons farkoster som ska erbjuda allmänheten rymdresor.

Den heter FAITH, Final Assembly, Integration and Test Hangar, och ligger i Mojave i USA. I den 6 000 kvm stora hangaren ska Spaceship Two och White Knight Two slutmonteras och senare även servas efter sina flygturer.

I dagläget är det bestämt att minst två exemplar av vardera farkosterna ska byggas, skriver Cnet.

Anläggningen drivs av The Spaceship Company som äga av Bransons företag Virgin Galactic och Scaled Composite som utvecklat de båda flygfarkosterna.

Uppgiften för White Knight Two är att lyfta upp Spaceship Two till 18 000 meter där den kopplas loss och startar sina raketmotorer som lyfter planet till 110 km över jorden.

När de kommersiella rymdfärderna kommer igång är ännu oklart men hittills har Virgin Galactic sålt förbokningar för omkring 400 miljoner kronor till hugade rymdfarare från 46 länder, enligt Cnet.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer