Bildspecial: Här är framtidsprylarna från Sydkorea

2022-07-11 11:56  

Automatisk hundmatare, byggsats för självkörande bilar och en uppsjö av utrustning för ögonmassage. Det mötte Ny Tekniks reporter på upptäcktsfärd i teknikkvarteren i Sydkoreas huvudstad Seoul. Här är några av prylarna som du kanske kommer att se också Sverige, om ett tag.

Torka jycken med denna maskin? Foto: Anders Frick

Har hunden blivit blöt? Inga problem – stoppa in hunden i denna husdjurstork från Petmiglia och kör i gång ett av torkprogrammen.

 

En sydkoreans foderautomat. Foto: Anders Frick

Apropå husdjur – här är en automatisk foderautomat som gör att du aldrig mer behöver slänga ett köttben till hunden. Mata bara i torrfoder och ställ in matschemat, så är saken biff.

 

En miniluftrenare. Foto: Anders Frick

Känns det lite instängd där hemma? Plugga då in denna miniluftrenare från Airvita direkt i vägguttaget och vänta på att den friska luften sprids i rummet.

 

Massagefåtöljen är ett vanlig förekommande i de sydkoreanska hemmen. Foto: Anders Frick

Massagefåtöljer är ett måste i varje koreanskt hem. Vilken storlek och färg du väljer är upp till dig!

 

Dags för lite ögonmassage? Foto: Anders Frick

Ögonmassage, vore det något? Foto: Anders Frick

Apropå massage så har Sydkorea en uppsjö av olika apparater för ögonmassage. Vill du se ut som Fantomen på operan eller Mark Zuckerberg i vr-headset? Valet är ditt!

 

Näslasor mot snuviga näsor. Foto: Anders Frick

Förkyld eller hösnuva – den här näslasern från Coepic för barn löser (kanske) problemet. Stoppa in de två piggarna i barnets näsa, tryck på knappen och se hur barnets näsa lyser vackert röd innan snuvan vips försvinner.

 

Gött med lite nackmassage på resan. Foto: Anders Frick

Om du är på resande fot och inte kan ta med dig massagestolen så finns här ett bärbart alternativ för nackmassage. Den innehåller dessutom hela sex tredimensionella massagebollar.

 

Hand pumping gun. Ny Tekniks reporter Anders Frick kunde inte riktigt reda ut vad den gör. Foto: Anders Frick

Hand pumping gun. Oklart vad denna ”pistol” gör, men den ser ju skojig ut.

 

Torka (typ) vad du vill i det här lilla skåpet. Foto: Anders Frick

Torkskåp för allt från svamp och grönsaker till kött och frukt. Inget är för blött för att inte kunna torkas. Torkskåpet är av märket Himade.

 

Kylare till datorn. Ganska snygg va? Foto: Anders Frick

Om gamingdatorn behöver kylas så bör den kylas med stil. Med hjälp av vätskekylda MT-240 från Mothra kan processorerna kylas samtidigt som regnbågens alla färger lyser upp.

 

Skaka kläderna så slipper du skrynkliga skjortor och klänningar. Foto: Anders Frick

Slipp skrynkliga kavajer med hjälp av ett skakskåp. Häng bara in kläderna, tryck på knappen och vänta till dess att skåpet har skakat bort alla skrynkligheter.

 

Recepttips i dörren på det här kylskåpet. Foto: Anders Frick

Öppnar du också kylskåpet och först därefter funderar på vad det kan bli till middag? Här kan du få recepttips redan innan du öppnar dörren.

 

Ett litet kit för självkörande bilar. Foto: Anders Frick

Zümi är en modell av en liten självkörande bil som du själv bygger ihop. Kan programmeras med både Blockly eller Python och ger förståelse för hur framtidens bilar kommer att ta sig runt med hjälp av AI.

 

Lär dig allt om elektrolys med det här litet kitet. Foto: Anders Frick

En annan byggsats är den lilla vätgasbilen Hydrocar från Horizon. Med hjälp av bilen kan man lära sig om elektrolys och själva processen drivs av solceller.

Anders Frick

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer