Bekräftat: Vikbara Galaxy Fold lanseras i september

2019-07-25 12:00  
Samsungs mobilchef DJ Koh tror mycket på vikbara skärmar. Foto: AP Photo/Eric Risberg

Samsung bekräftar nu att den vikbara telefonen Fold är redo för lansering efter debaclet med trasiga skärmar som tvingade företaget att gå hem till labbet igen. Nu ska den omskrivna mobilen lanseras i september.

Den senast veckan har det kommit ut uppgifter om att Samsungs vikbara telefon Galaxy Fold är testad och klar för att lanseras kommersiellt. I dag bekräftar Samsung uppgifterna och berättar samtidigt att luren släpps i september på utvalda marknader.

Den tidigare planen var att lansera Fold i början av maj men journalister som fått ett testexemplar tidigare än så upptäckte snabbt att mobilens kvalitet inte höll måttet. Bland annat gick den vikbara skärmen sönder lite väl enkelt.

Gångjärnen förbättrade

Väl tillbaka i labbet har Samsungs ingenjörer förbättrat skärmens skyddslager, gångjärn och vikmekanism. Under väntetiden har mobiltillverkaren även optimerat ännu fler appar för den vikbara skärmens storlek och utseende.

ANNONS: Nya Samsung Galaxy presenteras 7 augusti

Prislappen för Fold är inte officiell ännu. I våras låg priset på cirka 22 000 kronor. På Samsungs svenska hemsida går det nu att förbeställa luren. Det kan ses som en indikation om att Sverige tillhör ett av de länder där Fold lanseras först.

Per Danielson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer