Barbie-mobil från Kina i höst

2009-04-07 14:56  
50-årsfirande Barbie blir mobiltelefon

Världens första Barbie-mobil kommer till butik i höst. Det är den kinesiska mobiltillverkaren TechFaith som utvecklar en avancerad mobil för modemedvetna kvinnor. Men priset för Barbie blir högt.

Barbie-dockan fyller 50 år i år, så 2009 är rätt tid att lansera den första Barbie-mobilen, enligt Defu Dong, ordförande och vd för mobiltillverkaren TechFaith.

Den kinesiska tillverkaren TechFaith har redan utvecklat mobiler för mobilstandarderna cdma, gsm, 3g och turbo-3g. Flera av modellerna är Windowsbaserade avancerade mobiler. Bolaget har idag 700 anställda, varav 90 procent ingenjörer.

Målgruppen för Barbie-mobilen är modemedvetna kvinnor i Kina, och prislappen för ”avancerad teknik och elegant exteriör” uppges komma att ligga på 10 000 yuan, alltså över 12 500 kronor.

-Lyxsegmentet i Kina väntas växa även under tuffa ekonomiska tider, tror Defu Dong.

På Barbie Flagship Store i Shanghai börjar mobilen att säljas under tredje kvartalet i år.

Tech Faith har huvudkontor i Peking, är noterat på den amerikanska teknikbörsen Nasdaq och har i700 anställda, varav 90 procent ingenjörer.

Mer om: Mobiltelefon

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer