Både Huawei och Samsung visar mobiler utan notch

2018-12-04 10:07  

Under december kommer de två Android-jättarna att lansera varsin telefon med kameran inbäddad i skärmen. Det kan vara början till slutet för sensorhakan.

Glöm sensorhakan, 2019 blir kamerahålets år. Nu lanserar både Samsung och Huawei telefoner i mellanprisklass där kameran på mobilens framsida är placerad i en liten utskärning i skärmen.

Kinesiska Huawei bekräftade redan förra veckan att de hade en sådan mobil på gång, och igår stod klart att den nya designen ska göra debut i mobilen Nova 4 som ska lanseras den 17 december, rapporterar The Verge.

Sydkoreanska Samsung, som alltjämt är världens ledande mobiltillverkare, ville inte se sig slagna på fingrarna. Strax efter Huaweis tillkännagivande bjöd sydkoreanerna in till ett lanseringsevent för nya Samsung Galaxy A8s den 10 december. Av bilderna att döma kommer mobilen få en nästintill identisk lösning för att gömma kameran på ett mer diskret sätt.

Läs mer: Samsung ryktas döda notch-design 2019 med Galaxy S10

Skärmdesignen visades upp på Samsungs utvecklarkonferens i november och kallas för Infinity-O. Det är en av flera skärmlösningar Samsung, som hittils undvikit sensorhakor, kommer att använda i nästa års telefoner. Där visades också ett koncept som kallas för New Infinity, en framskärm helt utan vare sig skärmkanter, utskärningar och hakor.

Exakt hur Samsung kommer att lösa kameran i denna framtid av oändliga displayer framgår inte. Beskedet under konferensen var att tekniken fortfarande var i sin linda och behövde tid på sig innan den var redo att visas upp.

Simon Campanello

Mer om: Samsung Huawei

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer