Är din Iphone långsam? Nya uppdateringar är inte problemet

2017-10-10 10:42  
Många upplever att sina Iphones blir långsamma efter uppdatering. Undersökning visar att telefonen faktiskt rullar på i samma takt som tidigare.

Apple gör inte sina äldre Iphone-modeller långsamma, visar en ny undersökning.

Många upplever att Iphones blir tröga när nya uppdateringar av Ios installeras. Men en ny undersökning visar att det inte är det som är problemet, och det motbevisar anklagelser och konspirationsteorier om att Apple medvetet gör äldre Iphones långsamma vid uppdateringar.

Futuremark har tagit fram data från mer än 100 000 enheter som kört Apples operativsystem Ios. Granskningen visar att uppdateringar inte gör att telefonerna blir långsammare. Istället visar rapporten att Apple faktiskt har hållit de flesta av sina Iphone-processorer med samma hastigheter som när den första gången lanserades.

Som vanligt när nya uppdateringar släpps så brukar användare reagera på att deras äldre telefoner går långsammare. Men forskarna menar att undersökningen visar att enheter som kör Ios 9, 10 och 11 jobbar på i samma hastighet.

Läs mer:

Läs mer: Analytiker: Apples teknik två år före konkurrenterna

Testet visar också att över Iphone-serien 5s till 7 plus har Apple upprätthållit en jämn hastighetsnivå efter nya uppdateringar av Ios.

"I stället för att avsiktligt försämra prestandan i äldre modeller gör Apple faktiskt ett bra jobb med att stödja sina äldre enheter", skriver Futuremark i rapporten.

Med det sagt så finns det ju andra faktorer som kan påverka Iphone-användares uppfattning om sin enhets prestanda efter en uppdatering. Nya funktioner kan tillkomma som kräver större resurser samt nya appar som utvecklas efter de senaste modellerna, och därmed inte fungerar lika smidigt på äldre modeller.

Sedan, skriver Futuremark, att det också finns en psykologisk aspekt i det hela. Du vet att det finns en ny förbättrad modell, vilket kan göra att din nuvarande enhet upplevs som föråldrad.

Viktor Krylmark

Mer om: Iphone Apple

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer