Apple smyger ut efterlängtad Facetime-uppdatering

2020-12-02 10:39  
Iphone 12 Pro Max (till vänster) och Iphone 12 Pro. Foto: Peter Ottsjö

I det dolda har Apple gett videotjänsten Facetime högre upplösning. Nyheten kom i och med uppdateringen till Ios 14.2.

Den skarpa versionen av Apples mobila operativsystem Ios 14.2 kom för snart en månad sedan. Nu har det uppdagats att den färska mjukvaran innehåller en ny funktion som Apple av någon anledning inte listade bland nyheterna i uppdateringsloggen.

Gäller från Iphone 8

Det rör sig om stöd för Facetime-samtal i en högre upplösning än tidigare. Funktionen finns tillgänglig för alla med en Iphone 8 eller senare modell av Apples telefoner, skriver sajten 9to5mac.

Läs mer: Här är allt vi vet om 2021 års nya Iphone 13

Den som uppdaterar sin telefon kan numera ringa videosamtal i full hd-upplösning (1920 gånger 1080 pixlar). Bildkvaliteten har tidigare varit begränsad till 720p, vilket i och för sig matchar standardupplösningen hos konkurrerande tjänster som Zoom och Google Duo.

Iphone 12 ges fördel

Den högre upplösningen kräver dock att mobilanvändaren är ansluten till ett trådlöst nätverk. Om du inte har någon av Iphone 12-telefonerna alltså - då går det även att ringa 1080p-samtal över 5g.

Kalle Wiklund

Mer om: Apple IOS

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer