Apple släpper billigare och snabbare Macbook Air

2020-03-18 13:45  
Foto: Apple

Mer lagring, snabbare processor och bättre tangentbord. Apple ger sin ”billiga” laptop en efterlängtad uppfräschning, och en minst lika efterlängtad prissänkning.

Den tredje generationens Macbook Air som släpptes för två år sedan är definitivt en kompetent dator för den som behöver alltför mycket kraft. Men modellen har kritiserats för sin rejält tilltagna prislapp.

När Apple under onsdagen lanserar en ny årsmodell sker ett par förbättringar som gör datorn mer prisvärd, om än knappast billig. Dels får instegsmodellen dubbelt så mycket lagring, upp från 128 GB till 256 GB, dels en prissänkning med över en tusenlapp ner till 12 995 kronor.

Läs mer: Läckt kod i Ios 14 avslöjar stora Apple-nyheter?

Precis som storasystern Macbook Pro kommer Air att överge det kritiserade butterflytangentbordet. Dessa mycket grunda tangenter har haft stora hållbarhetsproblem, som Apple aldrig riktigt lyckas komma till rätta med trots flera uppdateringar.

Högtalarsystemet får också en välbehövlig uppgradering. Apple utlovar 25 procent högre volym och bättre stereoljud. Ett omdöme är svårt att leverera utan att ha lyssnat, men ljudet i den senaste Pro-modellen var ett stort kliv framåt.

Processorn har uppgraderats till tionde generationens Intel Core. Basmodellen har en dubbelkärnig i3-processor, och för ytterligare 4 000 kronor går det att få en fyrkärnig i5:a.

Simon Campanello

Mer om: Apple Macbook

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer