Apple lagar trasiga tangentbord gratis på Macbook Pro

2018-06-25 11:10  
Foto: imago stock

I tre år har kunderna klagat på att Apples nya tangentbord lätt går sönder. Nu svarar Apple till sist genom att erbjuda gratis reparationer.

Har du en Macbook med trasigt tangentbord? Har du tur kan Apple åtgärda problemet gratis, skriver nyhetssajten 9 to 5 Mac.

2015 släppte Apple sin nya, uppfräschade Macbook och med den lanserades en ny typ av tangentbord för bärbara datorer. Modellen som kallas för "butterfly" är betydligt plattare än på tidigare Mac-datorer och används sedan 2016 även på Macbook Pro.

Läs mer: Vi har testat Android-utmanaren Sailfish OS

Men de här nya tangentborden har mött en enorm kritik. Först klagade många på att de plattare tangenterna helt enkelt var oergonomiska. Det byttes inom kort ut mot ilska över hur ömtålig den nya designen var.

Tangenterna blir lätt tröga eller fastnar och går ofta sönder. Det räcker ibland med att små smulor eller dammkorn fastnar under tangenterna för att de ska bli obrukbara.

Trots att kritiken växt sig stark på nätet har Apple inte velat kommentera de felande tangentborden - förrän nu.

Läs mer: ”Huaweis P20 Pro får mig att tänka på mobiltelefonins död”

I helgen lanserade Apple ett utbytesprogram där de utför gratis reparationer på datorer med trasigt butterfly-tangentbord. Det gäller tolvtums Macbook från 2015 och framåt, och de flesta Macbook Pro-modeller som släppts sedan 2016.

Har du en felande dator kan du få en lagad gratis hos närmaste licensierade reparatör inom fyra år från datorns inköpsdatum. Vill du hitta närmaste reparatör eller kolla om din Macbook ingår i programmet kan du läsa mer hos Apple här.

I höst väntas Apple släppa en serie nya uppdaterade Macbook-datorer. Då får vi se om butterfly-tangenterna överlever eller om de kommer att bytas ut mot en annan lösning.

Simon Campanello

Mer om: Apple Macbook

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer