"App Store" för elektronik

2014-09-17 12:51  
Nu blir det möjligt att utveckla egna kretsar till elektronikbygglådan Little Bits. Foto: LittleBits

Ett amerikanskt företag vill bygga upp en marknadsplats för standardiserade elektronikkretsar.

Bygglådorna från amerikanska Little Bits har blivit en stor succé bland elektronikpulare. Med små komponenter och färdiga kretsar i form av byggblock kan man skapa sina egna konstruktioner. Företaget lanserar ständigt nya moduler som blir allt mer avancerade. Nyligen har man exempelvis släppt en Arduionomodul och Cloudbit som kan koppla olika kretsarna till internet.

Modulerna går att hacka för den som vill modifiera en krets men det är svårt att bygga helt egna moduler då de sätts samman via företagets egen magnetkoppling som hittills inte sålts separat.

Men nu vill Little Bits ändra på det och bli vad de kallar ett App Store för elektronikkretsar. Satsningen heter Bitlab och och inkluderar ett "Hardware Development Kit" för dem som vill utveckla egna kretsar. I paketet som kostar motsvarande 300 kronor finns den hårvara som behövs för att bygga egna moduler som kan kopplas ihop med övriga kretsar. Men tanken är främst att användarna ska bygga prototyper som efter godkännande kan serietillverkas av företaget och säljas på den nya marknadsplatsen. Den som får med sin konstruktion i Little Bits sortiment får sedan behålla tio procent av eventuella försäljningsintäkter.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer