Använd gitarren som tangentbord

2013-04-09 13:40  

NÖRDVARNING: Amerikanen David Neevel skriver numera sina e-brev med en gitarr som ersatt datorns tangentbord.

David Neevel som arbetar på den amerikanska reklambyrån Wieden + Kennedy är frustrerad över att han inte har tillräckligt med tid för att öva på sin gitarr på grund av allt e-mailande.

Men nu har han löst det problemet på ett fiffigt sätt. Han skriver sina brev med gitarren. De olika tonlägena på greppbrädan styr varsin bokstav på datorns tangentbord via en apparat som är byggd kring experimentdatorn Arduino.

I en video visar han även att datorns funktionstangenter kan styras från gitarren. Så texten kan alltså redigeras från greppbrädan om man råkar spela fel.

Hans gitarr är kopplad via en specialpick-up till gitarrsynten Roland GR-33 som översätter toner till datakod via midiprotokollet. Med ett datorprogram som finns i öppen källkod styr sedan Arduino ett kretskort med 30 reläer som ersätter datorns tangenter.

"Förhoppningsvis kommer arbetsplatserna snart att fyllas av tonerna från tuffa gitarrer i stället för trist tangentklickande", skriver David Neevel på sin blogg.

<iframe width="468" height="264" src="http://www.youtube.com/embed/0Er9W_oZxvY?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Jan Melin

Mer om: Gitarr Arduino

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer