Androidanvändare? Så ångrar du ett skickat gmail

2018-08-21 09:57  
Foto: imago stock

Har du skickat iväg mejlet innan det blev klart eller till helt fel person? Nu kan även snabba Android-användare med gmail-konto trycka på ångerknappen.

Gmails ångerfunktion finns redan för webbläsare och Iphone-användare. Nu har den kommit till Android, rapporterar The Next Web.

Det här kan bli räddningen för alla som har råkat skriva ett meddelande lite för snabbt, skickat till fel person eller svarat alla fast mejlet bara skulle till en specifik individ.

Så här funkar det:

Du har skickat ditt mejl i Gmail-appen på din Androidtelefon. Direkt efter att du har skickat mejlet ser du notifikationen ”Skickat”och alternativet ”Ångra” i den nedre delen av skärmen. Du har nu 10 sekunder på dig att trycka på ”Ångra” och stoppa mejlet från att skickas ut. Därefter kan du i lugn och ro fortsätta att redigera ditt utkast.

Det är enligt The Next Web inte möjligt att ändra tidsgränsen för hur snabbt du måste ångra ett skickat mejl i Gmails Android-app. Detta är dock möjligt att göra i webbversionen av Gmail, genom att gå in i inställningarna.

Ania Obminska

Mer om: Android Gmail

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer