Androidanvändare överväger att byta till Iphone – här är tre orsaker till det

2017-12-07 10:11  
Många överväger att byta från Android till Iphone. Det finns tre anledningar till det. Foto: TT

Creative Strategies har genomfört en undersökning som visar att förvånansvärt många Andoroidanvändare kan tänka sig att byta sida – alltså att byta till en Iphone.

Det amerikanska marknadsundersökningsföretaget Creative Strategies har frågat över 1000 personer som använder sig av en androidtelefon om de övervägt att byta till Iphone. Förbluffande 30 procent av de tillfrågade har övervägt just ett sådant byte.

Så varför är så många androidanvändare nyfikna på att se om gräset är grönare på andra sidan? Om man gräver lite djupare i undersökningen så får vi svaret.

Undersökningsföretaget har hittat tre primära problem. Det första kretsar kring säkerheten. Många väljer Android för deras ”open source”-system. Men det gör också att det kräver ett större säkerhetstänkt från användaren, vilket många i undersökningen finner obehagligt. De tilltalas då av Apple som låser sitt operativsystem. Att det innebär färre användarmöjligheter spelar ingen roll då de upplever att Apple erbjuder en ”säker plats” att röra sig på.

Läs mer:

Läs mer: Test: Samsung Galaxy Note 8 snabbare än Iphone x

En annan funktion som personerna i undersökningen tycks sukta efter är möjligheten att dela lösenord och bilder mellan alla sina enheter. Det ska poängteras att liknande funktioner finns även för Android – men Apples lösning upplevs som effektivare, snyggare och smartare.

Slutligen säger vissa Androidanvändare att Apple erbjuder bättre kundservice och support. Som Androidanvändare finns det dussintals telefoner att välja mellan – därför upplevs inte kundservicen som lika lättillgänglig.

Viktor Krylmark

Mer om: Android Iphone

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer