Analogsynt för 500<br></br> kronor i fickformat

2010-03-30 14:31  

Korg har presenterat en analog synthesizer som ryms i jackfickan. <br></br>Den kan till och med processa externa musikinstrument.

Korgs modulsyntar var populära på 1980-talet. Nu är det japanska företaget tillbaka med en analogsynt i fickformat som döpts till Monotron.

Funktionerna är ganska begränsade men i det lilla instrumentet ryms såväl en oscillator (VCO) som ett lågpassfilter (VCF) och en lågfrekvensoscillator (LFO) som kan styra både filter och tonhöjd för att exempelvis lägga på ett vibrato.

Synten har även en ljudingång som gör att externa ljudkällor som en elgitarr kan köras genom filtret. Det är enligt Korg av samma typ som användes i den klassiska synten MS-20 från 1978.

Klaviaturet är av så kallad ribbontyp och erbjuder såväl fingerstyrt vibrato som glissandon.

Med batteridrift och den inbyggda högtalaren blir Monotron ett mycket portabelt litet instrument som även kan köras genom ett par hörlurar eller kopplas till en förstärkare.

Dimensionen är 12 x 7,2 x 2,8 cm och vikten utan batterier 95 gram.

Enligt Gizmodo kommer minisynten att kosta omkring 500 kronor när den börjar säljas någon gång i slutet av sommaren.

Jan Melin

Mer om: Korg Synt

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer