Amazon ska leverera med drönare

2013-12-02 08:46  

Paket som skickas med drönare kan vara hos kunden 30 minuter efter beställning.

E-handelsföretaget Amazon utvecklar en teknik där små gps-styrda drönare ska leverera paket. Målsättningen är att en leverans kan vara på plats 30 minuter efter att den är betsälld.

Enligt företagets webbplats är tekniken så pass färdig att den kan tas i drift så snart den amerikanska luftfartsmyndigheten FAA utarbetat regler för användningen av drönare i bebodda områden.

Amazon hoppas att det ska vara klart inom två år. I en video visar Amazon en test av hur den nya distributionsformen fungerar.

Enligt nyhetssajten Carnoc pågår liknande försök i Kina där man vid sidan av snabba leveranser även vill göra det lättare och billigare att skicka små paket till avlägsna områden som kanske saknar vägförbindelser.

I Australien räknar företaget Flirteye med att kunna starta en kommersiell tjänst med varutransporter via drönare redan nästa år.

<iframe width="468" height="264" src="//www.youtube.com/embed/98BIu9dpwHU?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Jan Melin

Mer om: Drönare

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer