Allt vi vet om Huawei Mate 30 Pro

2019-08-29 06:30  
Foto: TT

Huawei Mate 30 Pro är snart här. Här samlar vi rykten och bekräftade uppgifter som rör specifikationer, släpp, design och pris om Huaweis kommande mobiltelefon.

2019-08-29: Huawei Mate 30 Pro utan Googles appar

USA:s sanktioner mot Huawei ser ut att leda till verkliga konsekvenser för mobiljätten. Huawei Mate 30, som kan lanseras i september, får klara sig utan Googles utbud av appar och tjänster, mer om det skriver vi om här.

Huawei kommer fortfarande att kunna använda sig av operativsystemet Android - men alltså utan Google-tjänsterna.

2019-08-28: Specifikationer och släpp Mate 30 Pro

Huawei väntas snart presentera sin nästa telefon Mate 30 Pro. Lösa uppgifter pekar på att den kommer att presenteras den 19 september, om det stämmer lär vi snart få veta.

Som vanligt inför stora telefonsläpp finns en uppsjö av rykten om specifikationer och design. Så även för Huawei Mate 30 Pro.

Hittllls finns uppgifter om att Mate 30 Pro kommer med en bilduppdateringsfrekvens om 90 Hz. Den påstås ha en 6,7-tums amoled-skärm, där Huawei petat in en fingeravtrycksläsare under skärmen. Ett annat tidigt rykte påstår att telefonen kommer begåvas med 7nm Kirin 985 SoC, samt ett 5G-modem. Samma sajt skriver att Mate 30 Pro får ett batteri med 4,200mAh, samt 55-wattsladdning.

Fyra kameralinser i Mate 30 Pro

Huawei, som en period varit ledande vad gäller mobilkamerateknik, ser ut att befästa den platsen även efter Mate 30 Pro. Senaste läckan från trovärdiga Ice Universe bekräftar det.

Läs mer: Här är allt vi vet om nya Oneplus 7T

Det han delar är en läckt marknadsföringsposter. På den syns en kameracirkel på baksidan med inte mindre än 4 kameralinser. Det betyder att man lämnar den tidigare kamerakvadraten på baksida och istället satsar på en cirkel. Konkurrenter som Apple och Google kör dock vidare med en kvadrat-lösning.

3,5 millimetersjackets vara eller icke vara brukara vara en het potatis. På bilden ser det ut att finnas ett sådant, på toppen av telefonen.

Viktor Krylmark

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer