Airbus utvecklar flygande självkörande taxidrönare

2016-08-18 12:41  
De självkörande drönarna ska kunna bokas för taxiresor via mobilen. Foto: Airbus

Inom två år ska Airbus testa en självkörande flygtaxi.

I Airbus framtidsversion kommer miljontals små självkörande drönare sköta taxi- och varutransporter i världens storstäder, skriver företaget i sin webbtidning.

De kallas City Airbus och konstrueras nu vid företagets utvecklingsenhet A3 i Silicon Valley där målsättningen är att ha en prototyp i luften redan 2017.

Enligt Rodin Lyasoff som är projektledare vid A3 är de flesta detaljer som batterier, motorer och flygelektronik tillräckligt utvecklade för att göra projektet möjligt.

Det som återstår är främst att designa ett säkert anti-kollisions-system.

Tanken är att taxidrönarna enkelt ska kunna bokas via mobilen och flyga i slingor för att hämta fler passagerare vilket gör de individuella avgifterna billigare

I väntan på nya lagar och förordningar som godkänner förarlösa flygfarkoster för persontrafik tror företaget att City Airbus till en början kommer att ha en pilot ombord.

Jan Melin

Mer om: Drönare Taxi

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer