400 år gammal nakenkonst blev för mycket för Facebook

2018-07-24 13:51  
Foto: AP Photo/Jens Meyer/TT

Peter Paul Rubens tavlor har hyllats och betraktats med vördnad länge. Men för Facebook är nakenheten för skarp.

Världen har betraktat och imponerats av den banbrytande konstnären Peter Paul Rubens tavlor i 400 år. Motiven innehåller dock för mycket nakenhet för Facebook.

Sociala medier-jätten har vid flera tillfällen plockat bort material med naket innehåll från 1600-talskreatören, skriver belgiska VRT.

Läs mer: Student lät ai måla nakenporträtt – så här uppfattade den människor

Rubens levde en stor del av sitt liv i Flandern, där turistkontoret nu har gått ihop med flera belgiska museer och skrivit ett öppet brev till Facebook-grundaren Mark Zuckerberg, i vilket de ber honom att se över nakenhetspolicyn.

Turistkontoret har också släppt en skämtsam film, där museibesökare som har ett konto på sociala medier tvingas bort från tavlor med nakna motiv.

Tidigare i år förbjöd Facebook bilder på den urgamla statyn "Venus från Willendorf". Den gången bad företaget om ursäkt, eftersom deras nakenhetspolicy gör undantag för statyer.

Mer om: Facebook Konst

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer