Populärteknik

Tester av hajpade teknikprylarna – ”Ger valuta för pengarna”

Ny Tekniks testredaktion har jobbar hårt senaste året. Vi har testat en rad hajpade produkter – och du gör så klart bäst i att läsa dessa innan du beslutar dig för vad du ska köpa.

Publicerad Uppdaterad

Hörlurar, mobiltelefoner, nästa generations tv-spel, datorer och en tv.

Många tester har genomförts senaste året. Här listar vi en rad test du absolut inte vill missa. Samtliga länkade test leder till premiumartiklar.

Iphone 12 Pro. Foto: Peter Ottsjö

Iphone 12. ”Välj Iphone 12 - eller vänta på Max och Mini”

Med klassisk design känns Iphone ny och fräsch igen – och tar bättre bilder än någonsin. Men låt dig inte luras av allt prat om 5g. Peter Ottsjö har testat Apples senaste Iphonemobiler.

Foto: Peter Ottsjö

Iphone 12 Pro Max. Har världens bästa mobilkamera

Om du har råd med Iphone 12 Pro Max, och gillar stora telefoner så får du en kamera som levererar i nästan alla situationer, skriver Ny Tekniks Peter Ottsjö.

Vi har faktiskt testat Iphone 12 Mini också. Den blev Kalle Wiklund väldigt förtjust i.

Mobilen är som bäst när den är uppvikt, så klart. Foto: Samsung

Samsung Galaxy Z Fold 2: ”Vikbara mobiler är framtiden”

Simon Campanello blev övertygad om att vikbart är framtiden. Trots det har han svårt att rekommendera Galaxy Z Fold 2. Varför undrar du? Ja men ta reda på det här.

Uppe från vänster: Sudio Ett, Jabra Elite Active 75T, Bose Soundsport Free. Nedre raden: Jaybird Vista och Sony WF-SP800N. Foto: Viktor Krylmark

5 träningshörlurar (trådlösa in ears) – ”Svårslagna inom segmentet”

Viktor Krylmark gav sig ut i träningsmiljö för att hitta nya träningskompisar att stoppa i öronen. Fem hörlurar av modellen trådlösa in-ears – avsedda för träning eller en aktiv livsstil testades. En vinnare utses!

Gör inte mycket väsen av sig. Utseendemässigt alltså. Foto: Google

Googles högtalare Nest Audio ger valuta för pengarna

Tro det eller ej. Nest Audio är en Google-högtalare som faktiskt låter bra. Det finns sämre saker att lägga pengarna på, konstaterar Peter Ottsjö.

När vi ändå är inne på Google. Tidigare har Simon Campanello också testat Nest Wifi. Det är en smart högtalare- och wifi-system i ett. Spännande tider.

Vad sägs som ett litet spelblock? Ska bli!

Foto: Sony

Playstation 5 – Ingenjörskonst i ful förpackning

Playstation 5 är stor som ett hus, tyst som en mus och fullproppad med nya tekniska lösningar. Allt är bäddat för succé, skriver Simon Campanello. Men något saknas.

Xbox Series S och Xbox Series X. Foto: Microsoft

Xbox Series X är mäktig – men saknar nya spel

Det må vara världens mest kraftfulla spelkonsol, och på några punkter demonstrerar den det redan nu. Men Precis som PS5, saknar Xbox Series X det allra viktigaste, skriver Peter Ottsjö.

En kamera på gokarten sänder video till Nintendo Switch-konsolen. Foto: Peter Ottsjö

Mario Kart Live är magiskt i korta stunder

Ditt hem blir spelplan i Mario Kart Live: Home Circuit. Det fungerar överraskande bra, men blir snabbt lite uttjatat, skriver Peter Ottsjö, som testat Mario Kart Live tillsammans med sin dotter.

Datorer då? Kommer nu!

Få trettontummare är lika lyxiga som Apples nya Macbook Pro. Å andra sidan börjar designen kännas aningen föråldrad vid det här laget. Foto: Kalle Wiklund

Macbook Pro 13 tum – ”Topprestanda i ett något daterat skal”

Välbyggd, kompetent – men också tråkig. Trots vassare prestanda och ett strålande tangentbord känns mycket sig likt med nya Macbook Pro 13. Lite för mycket, skriver Kalle Wiklund.

"Med XPS 13 når Dell absoluta världsklass". 13-tummaren verkar imponera på Ny Tekniks recensent. Men hur är det med batteritiden? Foto: Kalle Wiklund

Dell XPS 13 – ”Så här borde alla Windows-laptops vara”

Liten, kraftfull – och snygg. Dell har gjort det mesta rätt med årets uppdatering av ultraportabla XPS 13, skriver Ny Tekniks Kalle Wiklund.

Foto: Microsoft

Surface Book 3 – drömdatorn behöver ett ansiktslyft

En jobbdator som inte är det minsta trist. Men trots anslående design börjar Surface Book-serien att kännas daterad, skriver Simon Campanello.

Tack vare M1-chipet kan lilla nätta Macbook Air leverera riktigt bra prestanda. Foto: Kalle Wiklund

Macbook Air med M1-chip – ”krossar Intel”

Apples nya Macbook Air med M1-chipet är inte bara årets mest imponerande laptop. Det är ett storslaget löfte inför framtiden, skriver Kalle Wiklund.

Något mer? Vi har testat en tv också.

Samsungs Q950TS. Foto: Samsung

Samsung Q950TS. ”8k-tv från Samsung är maffig”

Det är en på många sätt fantastisk tv – som är långt före sin tid. Men se den inte som någon investering, skriver Peter Ottsjö som spanat in den.

Funderar du på en ny tv men vill ha lite guidning i djungeln av begrepp och ord? Kolla in vår tv-guide: Vad betyder orden? Och hur stor tv ska du köpa?

Här samlar vi alla våra tester. Ifall du är nyfiken på vad Ny Teknik har testat mer.