”Framtiden är redan här – den är inte så väl distribuerad bara”

2018-12-13 17:05  

Prisade it-direktören Ann Hellenius är gäst i nya avsnittet av Digitala influencer-podcasten.

Nu kommer ett nytt avsnitt av Digitala influencer-podcasten, som it-konsultföretaget Consid gör i samarbete med Ny Teknik. I serien träffar Consids vd Peter Hellgren digitala förebilder – i det nya avsnittet Ann Hellenius.

Ann Hellenius är medlem av Digitaliseringsrådet och är ny strategisk it-chef på Scandic, där hon också ingår i företagets koncernledning. Tidigare var hon it-direktör i Stockholms stad, innan hon förra året gick över till Bankgirot.

I det nya avsnittet av podcasten berättar hon bland annat om arbetet i regeringens Digitaliseringsråd.

– Vi lyfter flera områden där, bland annat digital kompetens. Men också frågor om digital infrastruktur, innovation, ledning och trygghet, säger hon.

I begreppet trygghet har digitaliseringen en stor roll, menar hon.

– Ny teknik har alltid förändrat samhället och hur vi lever och verkar, men nu går det så otroligt mycket snabbare. Man kan säga att framtiden är redan här, den är inte så väl distribuerad bara än, säger Ann Hellenius i podcasten.

Tidigare gäster: Joacim Damgard och Per Grankvist

I avsnittet diskuterar hon och Peter Hellgren också digitalisering av skolan och utmaningarna med en generation som inte är vana med det digitala.

– Man kan inte värdera digitaliseringen som om den finns eller inte finns. Den är en verklighet vi alla lever i. Vi behöver i stället titta på konsekvenser av olika slag, säger Ann Hellenius i avsnittet.

Ann Hellenius utsågs 2017 till CIO of the year och till Europas bästa CIO 2016.

Lyssna på det nya avsnittet av Digitala influencer-podden här.

Tidigare avsnitt:

Per Grankvist, författare och journalist

Joacim Damgard, Microsoft

Så lyssnar du på Digitala influencer-podden

Consid och Ny Teknik släpper ett nytt avsnitt av podcasten varannan vecka där Consids vd Peter Hellgren möter olika profiler inom digitalisering.

Du hittar podden i din podspelare genom att söka på Digitala influencer-podden.

Den finns även att lyssna på i datorn via bland annat Acast eller Apple Podcaster.

Anna Orring

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer