Consid och Ny Teknik i nytt podcastsamarbete

2018-11-15 15:47  

Ny Teknik går in som mediepartner i Consids serie Digitala influencer-podden. Första gästen är Microsofts förra Sverigechef Joacim Damgard.

It-konsultföretaget Consid är tillbaka med en ny säsong av Digitala Influencer-podden där företagets vd Peter Hellgren möter tunga svenska digitaliseringsprofiler. Den här gången är Ny Teknik med som mediepartner.

– Att ta del av andra erfarenheter och insikter har alltid ett stort värde. Just digitala influencers är ett intressant område som vi gärna vill vara en del av. Det finns många intressanta personer som kan lära andra att göra rätt på sin digitaliseringsresa. Ny Teknik är med vår stora räckvidd en bra plattform för samarbeten kring nya format och ämnen som exempelvis poddar. Vårt mål är alltid att göra det roligare, mer relevant och mer värdefullt för läsarna att besöka oss, säger Ny Tekniks chefredaktör Per Danielson.

Lyssna på Digitala Influencer-podden här.

Tanken är att podcasten ska inspirera till digitaliseringsarbete och väcka ett intresse för teknikbranschen.

– Förändringstakten har aldrig varit lika snabb som i dag, och det gäller att hoppa på tåget mot den digitala utvecklingen. Står man kvar på perrongen är det illa ute, säger Consids vd Peter Hellgren.

Hur försöker ni uppmärksamma folk på det?

– Vi tror att det bästa sättet är att lyfta fram förebilder och höra deras tankar. Inte minst vill vi lyfta fram de kvinnliga förebilder som finns, för i dag har vi en tyvärr en stor snedfördelning i branschen. 2030 kommer det att saknas 100 000 svenska ingenjörer och yrkesutbildade inom teknik. Om vi kan se till att fler tjejer söker sig till relevanta utbildningar skulle vi vara på god väg att komma till rätta med den stora utmaningen.

I första avsnittet för säsongen gästas Peter Hellgren av Microsofts förra Sverigechef Joacim Damgard. Efter två år på vd-stolen i Sverige har han precis gått vidare till en hög chefsposition på Microsofts affärsområde i central- och östeuropa.

– Joacim är en fantastiskt dynamisk och jordnära person som jobbat runt om i världen och har med sig väldigt många insikter. Han har många klokheter att förmedla, och det gör han i avsnittet också, säger Peter Hellgren.

Vem ska lyssna på podden?

– En tydlig målgrupp är de som jobbar med företagsutveckling i ledande positioner som vill veta hur de når nästa nivå och vad händer på marknaden. Vi vill också appellera till den yngre generationen som står inför vägval inom sina studier eller är på väg ut i arbetslivet. Vi vill visa vilka fantastiska möjligheter som finns där ute.

Har du någon drömgäst?

– Petter Stordalen. Han har gjort en fantastisk resa och är generös ut i fingerspetsarna. Han började sälja jordgubbar och styr i dag ett helt hotellimperium och han ser vikten i digitala. Hela tanken med poddserien är att lyfta förebilder, och han är verkligen en förebild i mina ögon.

Lyssna på Digitala Influencer-podden här.

Så lyssnar du på Digitala influencer-podden

Consid och Ny Teknik släpper ett nytt avsnitt av podcasten varannan vecka där Consids vd Peter Hellgren möter olika profiler inom digitalisering.

Du hittar podden i din podspelare genom att söka på Digitala influencer-podden.

Den finns även att lyssna på i datorn via bland annat Acast eller Apple Podcaster.

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer