Opinion

”Vi satsar för fullt på snabbladdning”

REPLIK. Det finns ingen motsägelse i att bygga ut snabbladdning längs med motorvägarna och samtidigt täcka in stadsregionerna. Vi ska sätta upp 50 snabbladdare i Sverige, Finland och Norge. Hittills har vi installerat två i Sverige men fler öppnar inom ett par månader, replikerar Fortums Markus Hökfelt.

Camilla Stålstad, Viktoria Swedish ICT, tror inte att snabbladdare längs med motorvägarna ska gynna elbilsåkandet för långa sträckor och el-entreprenören Johan Ehrenberg skriver i sin replik att Fortum har använt det ekonomiska stödet från Energimyndigheten till att sätta upp en snabbladdningsstolpe.

Fortum driver Nordens största projekt för att bygga snabbladdningsstationer för elbilar. Totalt ska vi sätta upp 50 stycken i Sverige, Finland och Norge. Arbetet startade hösten 2012 och 15 stolpar är i dag installerade, varav två stycken i Sverige. En på McDonalds i Lindvreten, i södra Stockholm och en på McDonalds i Uppsala men vi är i slutfasen för att öppna fler stationer inom ett par månader. Under 2013/2014 planerar vi för att resten ska installeras. Arbetet görs i samarbete med lokala partners.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här