Opinion

”Vi ger mycket hållbarhet för pengarna”

It- och energiminister Anna-Karin Hatt. Foto: Charlotta von Schultz

REPLIK. Sedan Alliansen tillträdde 2006 har elen från vindkraften sjufaldigats och elproduktionen från bioenergin ökat med 50 procent. Nästan hälften av Sveriges samlade energianvändning kommer i dag från förnybara energikällor, svarar it- och energiminister Anna-Karin Hatt .

De satsningar på förnybar energi och på ökad energieffektivitet som Alliansregeringen genomfört sedan vi tillträdde 2006 har lett till tydliga resultat och ger varje dag mycket ny förnybar energi, och en smartare energianvändning, för pengarna. Det har bland andra den Internationella energiorganisationen (IEA) konstaterat när de nyligen utvärderade Sveriges energipolitik.

Som IEA visar har Sverige de senaste fem åren ställt om till en betydligt mer resurseffektiv energianvändning, vi har genomfört och genomför, genom det gröna elcertifikatsystemet, en väldigt kostnadseffektiv utbyggnad av förnybar energi och vi gör stora satsningar både på förnybar energi och på att öka energieffektiviteten i samhället och i våra företag.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här