Tack för att vi får låna er tidning

2011-02-08 23:00  

Det här är en debattartikel. Åsikterna som framförs är skribentens egna.

Orvestos senaste räckviddsmätning visar att Ny Teknik befäster positionen som Sveriges främsta tidning för teknikintresserade.

<p></p> <p>Varje vecka lockar papperstidningen och nyteknik.se cirka 400 000 läsare - det är Ny Tekniks totalräckvidd. Papperstidningen har en räckvidd på 295 000 läsare och nyteknik.se når cirka 100?000 personer. Den officiella siffran är högre, men eftersom många, kanske uppemot 20?000, av läsarna går in på sajten både på jobbet och på fritiden reviderar vi den.</p> <p>Det är rekordsiffror.</p> <p>Dessutom följer nu över 1?000 personer Ny Teknik på Twitter. Och 1?400 använder vår specialanpassade mobilversion m.nyteknik.se.</p> <p>Men egentligen är det inte viktigt. Det viktiga är att vi alltid tänker på läsarna oavsett hur de väljer att ta del av våra artiklar. </p> <p>Jag är övertygad om att framgångsreceptet stavas generositet och lyhördhet. Att vi anpassar oss efter läsarnas behov och driver angelägna frågor.</p> <p>Och att vi inte är rädda att överraska.</p> <p>400 000 läsare i veckan ställer speciella krav på bredden i vår journalistik.</p> <p>Vi måste vara hyfsat generella, men de som har specialkunskap inom något visst område kan konstatera att det vi skriver är korrekt. Därmed kan de leva i trygg förvissning om att artiklarna i?ämnen utanför specialkompetensen också är korrekta.</p> <p>Som redaktör är det lätt att förledas att tro att detta är vår tidning. Inget kunde vara mer fel. Vi förvaltar bara era förväntningar. Det är er tidning. Tack för förtroendet.</p>

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Debatt