Opinion

"Sverige borde ha bäst it i världen"

Blir jag sjuk kan jag kanske vårdas på distans i hemmet med hjälp av kommunikation och övervakning från mitt sjukhus. Om det finns e-tjänster som uppfyller medicinska krav och om de bredbandsförbindelser som jag själv och sjukhuset har tillgång till klarar rätt tekniska krav, skriver it- och regionminister Anna-Karin Hatt (C). Foto: Colourbox
Anna-Karin Hatt (C) Foto: Scanpix

DEBATT. Vi satsar nästan en miljard kronor på att främja bredbandsutbyggnaden fram till år 2014. Tillgången till elektroniska kommunikationer är livsviktig för Sverige, svarar Anna-Karin Hatt efter kritiken om dumsnål svensk förvaltning av internet.

Min målsättning är att Sverige ska vara världens mest framgångsrika digitala samhälle. Alla som vill ska kunna vara delaktiga och känna trygghet i vårt informationssamhälle. Du ska kunna nå information och använda tjänster på nätet, men också sprida information och utveckla tjänster där, oavsett var du befinner dig eller hur du kopplar upp dig.

Om det ska vara möjligt måste en mängd saker hänga ihop och fungera. Blir jag sjuk kan jag kanske vårdas på distans i hemmet med hjälp av kommunikation och övervakning från mitt sjukhus. Om det finns e-tjänster som uppfyller medicinska krav och om de bredbandsförbindelser som jag själv och sjukhuset har tillgång till klarar rätt tekniska krav.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här