Opinion

”Rör inte riskkapitalet till fordonsindustrin”

I maj besökte Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven Volvo Cars i Göteborg. Nu anklagas den nya regeringen för att prioritera life science framför fordonsindustrin. Foto: TT
Fredrik Sidahl och Per-Ewe Wendel, Fordonskomponentgruppen.

DEBATT. Under valrörelsen lovade Stefan Löfven och Socialdemokraterna ett större industriellt fokus. Men den nya regeringen verkar inte förstå betydelsen av en fungerande fordonsindustri. Nu vill de styra över riskkapital från fordonsindustrin till life science-området, skriver Fredrik Sidahl och Per-Ewe Wendel, FKG.

Inför valet lovade Socialdemokraterna ett bättre industriellt fokus samt satsningar på industrin och dess tjänstenäring. Därför är det viktigt att regeringen går från ord till handling. Att frågan lyfts ordentligt, att den utlovade industrikanslern tillsätts, att ett innovationsråd inrättas, att riskkapital finns och att framtida kompetenstillförsel tryggas.

Tillsammans handlar det om att säkerställa svensk industris konkurrenskraft och att vi fortsatt har tillväxt och välfärd. Kort och gott handlar det om mat på bordet och tak över huvudet även i framtiden.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här