Opinion

”Nej nej - koka bara upp och stäng sedan av plattan”

Foto: Martin Schutt / IBL Bildbyrå

REPLIK. Varför koka ägg i en ångkokare, undrar Sven-Arne Persson. Han har en ännu snålare metod.

Nej, Lars Sundström man behöver inte speciella äggkokare för att koka ägg miljövänligt. Varför fylla köksskåpen med diverse apparater som nästan aldrig används? Det är ju också onödig energiåtgång att tillverka dessa.

Hur många övergivna bakmaskiner står det inte längst in bland hyllorna hos folk? Och att påstå att det krävs 1.5 liter vatten för att koka två ägg är ju nästan groteskt.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här