Opinion

”Mer vindkraft ger lägre elpris”

Två av världens fyra största ekonomier, Tyskland och Japan, har beslutat att skapa helt förnybara energisystem, sedan olycka i Fukushima tidigare i år. Sett till både världen och Europa är det vindkraft och solenergi som byggs ut snabbast, skriver Lise Nordin (MP). Foto: Scanpix
Lise Nordin Foto: Fredrik Hjerling

DEBATT. UPPDATERAD. I en ny rapport menar Timbro att vindkraften är kostsam för hushållen och att den inte behövs eftersom vi har kärnkraft. Detta resonemang är helt felaktigt. Timbro ställer sig så långt ifrån verkligheten att det blir svårt att föra en seriös diskussion om svensk energiförsörjning, skriver miljöpartisten Lise Nordin.

Vi lever i en tid då världen efterfrågar allt mer förnybar energi. Två av världens fyra största ekonomier, Tyskland och Japan, har beslutat att skapa helt förnybara energisystem, sedan olycka i Fukushima tidigare i år. Sett till både världen och Europa är det vindkraft och solenergi som byggs ut snabbast.

I dessa tider av framtidstänkande presenterar den borgerliga tankesmedjan Timbro en rapport som säger sig granska den svenska vindkraften.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här