”Lyft fram möjligheterna på landet”

2019-02-21 13:30  
Leif StrandSörlunda Granhed, Katrineholm.

Det här är en debattartikel. Åsikterna som framförs är skribentens egna.

LÄSARBREV. Ett uppkopplat liv på landet har så mycket att erbjuda som inte går att få i staden. Läsaren Leif Strand uppmanar till att trotsa automatiseringens avfolkning av landsbygden.

Jag har läst Alfred Ruths debattartikel om att automatiseringen avfolkar landsbygden. Risken finns ju att så kan bli fallet. Jag vill ändå beskriva möjligheterna som landsbygden har i det uppkopplade samhället.

Den landsbygd jag lever i ligger i Mälardalen och jag upplever boendet som centralt mitt i Sörmland. Vi har uppkopplat bredband/fiber 100 MB, så en del av befolkningen kan jobba hemifrån några dagar i veckan.

Vi har ren luft att andas.

Vi har möjligheten att odla grönsaker.

Vi har nära till Hälleforsnäs järnvägsstation och vi når kontinenten med tåg på några timmar.

För vår del har vi satsat på solceller och solpaneler för att ta tillvara solens i stort outnyttjade energi. Vi åker elbil. Vi har ett stort nätverk av människor som träffas i olika former för att träna, laga mat mm.

Jag tycker vi ska ta fram landsbygdens möjligheter samtidigt som vi också måste se dess problem.

Mycket av landsbygdsutveckling beror på människorna som bor där. Finns framtidstro och idéer kommer landsbygdsbefolkningen att öka. För mig och många med mig är det livskvalitet att bo på landet.

För er som har idéer, sätt igång! Det finns inget att vänta på.

Leif Strand

Sörlunda Granhed, Katrineholm

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Debatt