Låt oss bli er mentor - vi är experter!

2013-06-26 09:31  
Matematik i skolan. Foto: Colourbox

Det här är en debattartikel. Åsikterna som framförs är skribentens egna.

REPLIK. Vi har över fem års erfarenhet av att ge läxhjälp i matematik, den know-how vi har samlat på oss skulle vi gärna dela med oss av till er, skriver Johan Wendt och Hannah Pettersson på Mattecentrum.

Alla goda krafter behövs nu för att öka kunskapen i matematik bland barn och unga i Sverige.

Precis som Karin, Ilija och Yvonne skriver så är resultaten i matte låga och samhället sviker många barn i deras kunskapsinhämtning i ämnet. Att Mentor, i samarbete med näringslivet har tagit ett steg ifrån sin traditionella verksamhet för att börja ge läxhjälp i matematik, tycker vi på Mattecentrum är jättehärligt och vi ställer oss upp och applåderar.

Vad vi dock inte kan förstå är varför ni inte väljer att samarbeta med den enda föreningen i Sverige som inte bara nationellt ger gratis läxhjälp i matematik utan även gör det väldigt framgångsrikt? Vi på Mattecentrum når via våra öppna räknestugor i 20 städer och via vårt onlineverktyg Matteboken.se över 16 procent (motsvarar 125 000 elever) av alla barn och ungdomar mellan 12-19 år.

Rågsvedseleverna som ni nu når ut till har i många år redan haft möjlighet att få gratis läxhjälp i matematik av oss, precis som alla andra barn i Stockholm och i övriga landet. Flera av eleverna på skolan nyttjar oss idag.

Vi har över fem års erfarenhet av att ge läxhjälp i matematik, den know-how vi har samlat på oss skulle vi gärna dela med oss av till er.

Vi har stött på Mentor i flera olika sammanhang och gillar verksamheten skarpt! Synergieffekterna av att samarbeta är många och resultatet är att vi kan hjälpa ännu fler barn och unga tillsammans. Vi anser inte att man som skomakare måste bli vid sin läst utan att man alltid ska få testa något nytt.  Men nog tror ni väl fortfarande på mentorskapet? Låt oss bli er mentor och hjälpa till – vi är experter!

Ni skriver en tydlig uppmuntran om att vi måste hjälpas åt, om ni är allvarliga med det så är ni varmt välkomna att komma och diskutera hur vi bäst jobbar tillsammans.

Vi ser gärna att ni plus många fler hjälper oss att vända den negativa trenden i matematik och vi hoppas att ni överväger ett samarbete med oss.

Johan Wendt, grundare/ordförande Mattecentrum

Hannah Pettersson, generalsekreterare Mattecentrum

Matte i fokus i Almedalen

Under torsdagen 4 juli anordnar vi lunchseminarium med rubriken "Mattehjälp - olika förutsättningar men samma möjligheter", där debatterar vi matematiken tillsammans med näringsliv och toppolitiker som Tomas Tobé (M), Ibrahim Baylan (S) och Gustav Fridolin från (Mp).

Mer om: Utbildning Debatt

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Debatt