Opinion

”Låt den som vill dela slippa betala skatt”

Maria Malmer Stenergard (M), Riksdagsledamot och miljöpolitisk talesperson och Jessica Rosencrantz (M), Riksdagsledamot, trafikpolitisk talesperson och leder partiets arbetsgrupp om delningsekonomi.

DEBATT. Gör det skattefritt att dela bilar, lägenheter och tjänster mellan privatpersoner. Föråldrade och snåriga regler hejdar den som vill vara med i delningsekonomin, skriver riksdagsledamöterna Jessica Rosencrantz (M) och Maria Malmer Stenergard (M).

Vi har i flera år drivit på för att utveckla den svenska delningsekonomin. Vi tog nyligen beslut om flera förslag för hur delningsekonomin ska kunna växa och människor dela fler varor och tjänster med varandra. Vi hoppas att även andra partier vill följa efter och säga ja till reformer för en växande delningsekonomi.

Delningsekonomin växer snabbt och digitaliseringen har på några få decennier förändrat samhället i grunden. Tusentals svenskar delar i dag lägenheter, transporter och middagar med varandra genom en enkel knapptryckning i telefonen. Tack vare delandet kan resurser användas mer effektivt och komma fler till del, samtidigt som nya jobb växer fram och miljön gynnas.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här