Opinion

”Lägg ner Energimyndigheten”

MALMÖ 120826 E.ONs vindkraftpark utanför öländska Kårehamn börjar ta form. I dagarna passerade 12 av totalt 16 fundament genom Öresund på sin väg från Belgien till Öland. Foto: Lars Owesson SCANPIX Foto: Lars Owesson SCANPIX

DEBATT. Energimyndigheten utsätter Sverige för ett riskfyllt spel. Insatsen är vår konkurrenskraft, jobben och välfärden, men också vår miljö. Det skriver Per-Olof Eriksson, Jonny Fagerström och Björn Törnvall.

Folkpartiet har i dagarna via sin energipolitiske talesperson föreslagit att Energimyndigheten ska läggas ned eller omstruktureras. Sverige behöver en expertmyndighet som på ett seriöst, oberoende och trovärdigt sätt kan stödja beslutsfattarna inför de viktiga beslut som lägger grunden för Sveriges framtida energipolitik, anser man.

Vi delar den uppfattningen. Energimyndigheten har på senare år utvecklats till en tummelplats för miljörörelsen där vårt land tycks vara utsatt för ett fullskaligt energiexperiment. Detta är ett riskfyllt spel med vår konkurrenskraft, med jobben och vår välfärd, men också med miljön.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här