Ingenjörsattack i Bamse

2012-02-27 06:25  

DEBATT. Rune Andréassons snälla björn Bamse är mest känd för formuleringar som "Ingen blir snäll av stryk" och "det är modigt att våga säga att man är rädd". Men i senaste numret, nr 3 2012, blir Mickelina entreprenör och gör affärer med Skalmans städrobot. En läsare kallar, i sitt brev till redaktionen nedan, seriens upplösning för en ingenjörsattack.

"Jag ska skriva om slutet när jag läser för mina barn", det konstaterar pappan Jakob i ett brev till redaktionen. Han har slagit bakut över senaste numret av Bamse.

"Här är plotten i det senaste numret av serietidningen Bamse: Mickelina blir orättvist uppsagd från städjobb och startar konkurrerande firma med stöd av en städrobot från Skalman. Eftersom hon kan erbjuda billigare tjänster med bibehållen kvalitet så vinner hon marknadens förtroende. Hennes gamla arbetsgivare går i konkurs.

Allt rättas då till och Mickelina blir återanställd och Skalman skrotar sin maskin eftersom den konkurrerade ut arbetare.

Sensmoral: Vi ska inte uppfinna nya innovationer som automatiserar uppgifter till förmån för nya mer stimulerande arbeten. Ekonomisk tillväxt på bekostnad av manuellt arbete göre sig icke besvär. Att detta skulle kunnat bli en exportsucce som bygger framtida välstånd i Bamseland diskuteras knappast.

Detta är visst en barntidning, men jag undrar lätt om jag inte ska skriva om slutet när jag läser för mina barn."

Jakob Algulin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Senaste inom

Debatt

SPONSRAT INNEHÅLL

ANNONS