Ingenjörers jämställdhetsarbete går för långsamt

2014-11-27 10:07  
Susanna Baltscheffsky, chefredaktör för Ny Teknik.

Det här är en debattartikel. Åsikterna som framförs är skribentens egna.

LEDARE. Förra veckan delades Polhemspriset ut, teknikpriset som ska belöna en innovation på hög nivå eller en genialisk lösning av ett tekniskt problem. Årets pristagare var en värdig vinnare. Men feststämningen vid prisutdelningen dämpades när det stod klart att det bara var män som tilldelades årets olika utmärkelser: Polhemspriset, Lilla Polhemspriset, pris för bästa examensarbete och teknik-SM.

Hur många kvinnor har då fått Polhemspriset sedan 1878 då det delades ut första gången? Svaret finns i artikeln där Monica Kleja frågar kommittén hur könsfördelningen ska förbättras.

Det finns många innovationer och banbrytande upptäckter inom teknik och naturvetenskap som är kvinnors verk. Vindrutetorkarna och programspråket Cobol är några exempel som Ny Tekniks tidskrift Teknikhistoria har berättat om under året. Liksom Salazopyrin som var Pharmacias första riktiga läkemedel, rollatorn och melittafiltret.

Färskare exempel är Carina Höglund som räddad ESS i Lund genom att hitta en detektor som ersätter helium-3, och Solgun Drevik som utvecklar bindor åt SCA och har ett stort antal patent.

Självklart måste även kvinnor bli erkända för sina goda idéer och innovationer. En kultur som inte tar tag i ojämlikheter på grund av exempelvis kön kommer att gå miste om talanger. Med tanke på den oro som Näringslivssverige känner för den kommande ingenjörsbristen är det läge att på allvar rannsaka könsdiskrimineringen i ingenjörsbranscherna.

Min farhåga stärks av inlägget av Helena Fredenberg på Ny Teknik Debatt. Som teknisk fysikstudent på KTH var det inga problem att vara tjej, men som ingenjör i arbetslivet är det annorlunda. Hennes berättelse visar hur manliga delar av omvärlden inte har samma tilltro till henne som ingenjör som till hennes manliga kolleger.

Jag vet att flera industriföretag jobbar aktivt för att rekrytera kvinnor, bland annat genom Ingenjörskarriär som är Ny Tekniks och Sveriges Ingenjörers gemensamma karriärplattform.

Men som helhet går ingenjörernas jämställdhetsarbete för långsamt.

Susanna Baltscheffsky

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Debatt