Opinion

”Hellre andel i ett kärnkraftverk - tack”

Två av världens fyra största ekonomier, Tyskland och Japan, har beslutat att skapa helt förnybara energisystem, sedan olycka i Fukushima tidigare i år. Sett till både världen och Europa är det vindkraft och solenergi som byggs ut snabbast, skriver Lise Nordin (MP). Foto: Scanpix

LÄSARKOMMENTARER. Sluta klaga och skaffa din egen el, uppmanade Pär Holmgren och Linda Magnusson i går, torsdag, på Ny Tekniks debattsidor. Även om många läsare säger sig vara ”absolut intresserade” av att skaffa andel i förnybar energi så är det många med vitt skilda åsikter som vädrats bland kommentarerna.

Publicerad

Signaturen Förväntansfull vill hellre satsa på andel i kärnkraft: ”När skall elbolagen börja marknadsföra andelar i kärnkraftverk? Ett mycket attraktivt alternativ som jag skulle vara den förste att skriva under på. Billig el utan att andra elkonsumenter behöver bidra med subventioner.”

Signaturen Illuminati hejar på: ”Ett sånt elbolag skulle jag byta till omedelbums”. Medan signaturen 100 000 år ifrågasätter mandatet. "Kom ihåg att kontraktet är bindande för dig och din släkt långt efter din död. Har du mandat för det?”

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här