”Hallå, vi har det inte alls kallt och eländigt”

2013-03-27 06:34  
Familjen Pontén/Lindberg bor i en lågenergilägenhet i södra Stockholm. I Ny Teknik den 30 januari skrev vi om deras problem med låg inomhustemperatur.

Det här är en debattartikel. Åsikterna som framförs är skribentens egna.

LÄSARBREV. Våra artiklar om problem för boende i energisnåla har fått många läsarkommentarer. Vi efterlyste därför fler berättelser.

(Uppdaterad) För några veckor sedan berättade vi om familjen Pontén/Lindberg i södra Stockholm som haft stora problem i sin lågenergilägenhet. De frös och mätte golvtempen till 14 grader. Det visade sig vara varmare i hissen än i lägenheten, enligt familjen.

Ny Teknik efterlyste därför fler berättelser om hur det är att bo i de energisnåla husen. Men det var inte fler problemhus vi fick höra om. Tvärtom, det är hyllningstexter om varma bostäder med bra luft och låga elnotor.

På www-sajten hittar du breven från Inga-Lill, Sven, Andreas med flera och berättelserna om hur de snålat i sina hus i högerspalten.

På mobilsajten hittar du samma brev under denna artikel.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Debatt