Opinion

”Dubbel avgift annars svart i rutan”

DEBATT. 2,5 miljoner hushåll i flerfamiljshus tittar på TV via kabel- och bredbandsnäten och riskerar att få betala en gång till för samma program alternativt att det blir svart i rutan när SVTs program sänds, skriver företrädare för Hyresgästföreningen, SABO och Fastighetsägarna.

De senaste veckorna har diskussionen om public service gått i stora vågor. Förutom åsikter om vad som ska sändas, har den även gällt hur programmen ska nå tittarna. SVTs VD Eva Hamilton har slagit fast att alla ska ha tillgång till SVTs program utan extra avgifter. IT-minister Anna-Karin Hatt har tydligt deklarerat att politikerna inte ska styra den tekniska utvecklingen – tvärtom bör lagar och regler vara medvetet teknikneutrala.

Allt detta håller SABO, Fastighetsägarna och Hyresgästföreningen helt med om. Men något saknas i den debatt som nu förs: villkoren för de 2,5 miljoner hushåll som bor i flerfamiljshus och tittar på TV via kabel- och bredbandsnäten. De riskerar att få betala en gång till för samma program eller så blir det svart i rutan när SVTs program sänds.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här