Opinion

”Bråttom att muta in Prylarnas internet”

Staffan Truvé, CTO Recorded Future samt ordförande, Interactive Institute Swedish ICT och medlem i Vinnovas projektgrupp kring Internet of Things
Niklas Andersson, vd Cisco AB
Magnus Melander, grundare SMSE (Swedish M2M Service Enablers) samt grundare, entreprenör, styrelsemedlem i ett flertal andra företag

DEBATT. Internet of Things skapar förutsättningar för helt nya företag och affärsmodeller. Sverige har mycket goda förutsättningar att vara i framkant. Men det är bråttom att bygga ett starkt ekosystem. Om två år är det för sent, skriver Staffan Truvé, Magnus Melander och Niklas Andersson.

Svenska företag ligger långt framme när det gäller Internet of Things, Internet of Everything, Sakernas Internet, IoT eller vad man nu väljer att kalla det. Området skapar nya möjligheter för innovation, entreprenörskap och utveckling men det behövs rejäla krafttag och ett nytt politiskt fokus för att inte bli omkörda av andra regioner.

Cisco har sammanställt en rapport – en ögonblicksbild av innovationsklimatet kring IoT i Sverige – som pekar på att bollen har satts i rullning, men att det fortfarande finns mycket kvar att göra. Svenska företag, startups och innovatörer kanske inte riktigt inser vilken enorm möjlighet detta är, och inte bara för den lokala marknaden.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här