Populärteknik

Här är Oneplus 7T Pro – knappast en budgettelefon

Foto: Oneplus
Foto: Oneplus
Foto: Oneplus
Foto: Oneplus
Foto: Oneplus
Foto: Oneplus

Nu har Oneplus visar upp hela 7T-serien, och det är bara att konstatera att mobilmärket gör samma prisökning som resten av mobilbranschen.

Publicerad

Nu har Oneplus visar upp hela sin höstkollektion. För ett par veckor sedan lanserades Oneplus 7T vid ett event i Indien, och under torsdagens Europalansering fick mobilen sällskap av prestandatunga Oneplus 7T Pro.

Säljstarten för telefonerna i Sverige blir redan på lördag den 12 oktober i Telenorbutiken på Drottninggatan i Stockholm, följt av en fullskalig lansering hos en rad återförsäljare och via den egna hemsidan den 17 oktober.

Det första som fångar ögat är instegspriset på 8 395 kronor för en mobil med 256 gigabyte lagring och 8 gigabyte arbetsminne. Det är bara några hundralappar mindre än vad Huaweis toppmobil P30 Pro kostade vid lanseringen i somras, och får nog signalera att Oneplus inte längre är ett budgetmärke utan ser en chans att på allvar konkurrera med de stora tillverkarna.

Inga radikala förändringar

Mobilen får sällskap av en specialutgåva som görs i samarbete med McLaren och har arbetsminne på hela 12 gigabyte. Den kostar ytterligare en tusenlapp. För den som vill ha en lite billigare Oneplus-telefon av senaste snitt är instegspriset på vanliga Oneplus 7T 6 795 kronor för en mobil med 128 gigabytes lagring.

7T-serien verkar annars inte bjuda på några radikala förändringar, utan är mer ett ansiktslyft från vårens telefoner. Systemkretsen har uppgraderats till nya Qualcomm Snapdragon 855 Plus, vilket ska ge ett litet prestandalyft. Dessutom en marginell batteriökning från 4 000 mAh till 4 085 mAh och mobilen levereras med nya Android 10 ombord.

Annars är det samma heltäckande 90 Hz-skärm med en utfällbar selfiekamera i mobilens överkant, och samma kamerauppsättning på baksidan. Fotoupplevelsen kan dock komma att lyftas lite då Oneplus säger sig ha filat på algoritmerna för bland annat bildstabiliseringen. Hur stor skillnaden kan du läsa mer om i Ny Tekniks recension av telefonen som publiceras senare i oktober.