Digitalisering

World in Conflict blir franskt

Malmöbaserade spelutvecklarna Massive Entertainment har fått ny ägare. Köparen, franska Ubisoft, tar över företaget och utgivningen av World in Conflict.

Publicerad

De senaste åren har varit mycket lyckade för Massive entertainment. Företaget har gjort succé med sitt World in Conflict. Försäljningen har gått bra och kritiker har rosat spelet som utsågs till bästa strategispel 2007 i flera sammanhang. Massive entertainment var också det svenska spelföretag som gjorde bäst resultat av alla i Ny Tekniks genomgång nyligen.

Men Activision-Blizzard tyckte inte att företaget passade in i portföljen och lade ut Massive till försäljning för några månader sedan. Intressenter har det dock funnits gott om därför har det aldrig varit någon direkt krisstämning på företaget.

- Nej, det har varit smickrande. Det har antingen varit de största eller de mest intressanta vi haft kontakt med. Vi har hela tiden känt att vi haft ett bra läge för framtiden, säger vice vd David Polfeldt.

Exakt vad som händer med företagets projekt är ännu inte klart. Massive har fler oannonserade än bara uppföljare till World in Conflict, Redan i dag ska man ha möten med Ubisoft.