Trollhättan får stödpaket

2011-12-21 09:48  

Trollhättan får extra statligt stöd. I eftermiddag presenterar regeringen deras plan B för Trollhättan.

I eftermiddag kl 13.30 kommer regeringen att avslöja sitt "hemliga" stödpaket för Trollhättan och Västra Götalandsregionen, som drabbas hårt av Saabs konkurs.

Åtgärderna presenteras på en pressträff i stdshuset i Trollhättan med utbildningsminister Jan Björklund (fp), näringsminister Annie Lööf (c), arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (m) samt civil- och bostadsminister Stefan Attefall (kd).

Trollhättans kommun har under de senaste månaderna fört diskussioner med regeringen gällande en eventuell konkurs för Saab Automobile. Diskussioner som kallats Plan B för Trollhättan.

Hittills har man dock avvaktat med att avslöja innehållet. Annie Lööf har beskrivit det som att man velat "lyssna in" behoven av stöd.

Omkring 3 400 anställda vid Saab riskerar att förlora sina arbeten om inte en ny intressent kan driva bilfabriken vidare.

I fråga om Saabs överlevnad har Paul Åkerlund, kommunstyrelsens ordförande, inte gett upp hoppet om någon form av fortsättning av fordonsindustrin i Trollhättan.

– Jag vet att det finns intressenter som vill köpa hela Saab och driva verksamheten vidare i Trollhättan. Vår absoluta förhoppning är att konkursförvaltaren ska sträva efter en lösning där företaget säljs i sin helhet och jag kommer snarast möjligt att kontakta utsedda konkursförvaltare för att förvissa mig om läget, konstaterar han i ett pressmeddelande.

Mer om: Victor Muller GM

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer