Superhackarnas mål: knäcka hatgruppen

2012-07-11 09:38  

De fruktade hacktivisterna Anonymous förklarar åter krig mot pedofilerna. Operation PedoChat skördar framgång.

Hacktivsterna Anonymous har de senaste dagarna inlett en ny aktion mot pedofilsajter.

Flertal webbsajter har redan stängts ned, rapporterar Zdnet, som av uppenbara skäl inte länkar till de nedstängda sajterna.

85 domäner, och ännu fler sajter utgör hacktivisternas måltavla för aktionen. Listan på mål utvidgas hela tiden och går att följa via en publik hemsida.

På den publika hemsidan listas uthängda pedofiler med namn, mejl och ip-nummer.

Anonymous har tidigare förklarat krig mot pedofiler. I oktober 2011 attackerades 40 pedofilsajter och 1500 misstänkta pedofiler hängdes ut, under namnet #Op Darknet.

Gruppen vädjar också till allmänheten att inkomma med tips om nya sajter och personer som ägnar sig åt pedofili.

- Anonymous måste exponera dessa pedofilsajter och visa vilka och vad de egentligen är. De 99 procenten kommer att sprida ordet om dessa vidriga pedofilmetoder, säger en anonym röst i videomeddelandet.

Målet är att helt utrota och utvisa pedofilverksamhet från internet.

- Anynomous ämnar att minska om inte utrota denna farsot på internet. Till gagn för våra efterföljare, till gagn för mänskligheten och för vår egen njutnings skull ska vi utvisa och systematiskt förstöra sådana forum som väljer att fortsätta verka. Anonymous inser att detta är ett omfattande uppdrag och förväntar inte att slutföra det inom en snar framtid, säger den anonyma rösten i videomeddelandet.   

Jonas Melzer

Mer om: Anonymous

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer