Digitalisering

Strul med ny Ios 8-uppdatering

Apples senaste Ios 8-uppdatering har lett till bruten uppkoppling. Foto: TT
Apples senaste Ios 8-uppdatering har lett till bruten uppkoppling. Foto: TT

TEKNIKSVEPET. Det är problem med Apples senaste Ios 8-uppdatering och två lärosäten har tagit fram en verktygslåda så att alla ska kunna bygga sin egen mjuka robot. Här är några av de senaste tekniknyheterna.

Publicerad

The Daily Star berättar om problem med Apples senaste Ios 8-uppdatering, som bland annat har lett till bruten uppkoppling så att telefonerna blir oanvändbara. Apple undersöker felrapporterna och har dragit tillbaka sin Ios 8.0.1-uppdatering.

Gizmodo rapporterar om forskare vid MIT som testar mjältbrandsbakterier på möss för att bota cancer.

Smarta fönster har satts upp i Now Galleri i London, berättar The Huffington Post. Små trianglar av glas justerar sin genomskinlighet efter solljuset och vindstyrkan utanför. Eftersom trianglarna är monterade i höga glasväggar blir resultatet ett föränderligt rum som liknar ett stort kalejdoskop.

Det är riskfyllt att hoppas att innovationer ska lösa klimatproblemet. Därför bör Sverige ta initiativ till en internationell klimatallians med EU som kärna som har en gemensam klimatskatt och gemensamma klimattullar, skriver Håkan Pihl, docent i företagsekonomi vid Lunds universitet, på DN Debatt i dag.

Harvard University och Trinity college har tagit fram en verktygslåda som ska göra det möjligt för entusiaster att bygga sin egen mjuka robot, rapporterar C Net.

Teknikföretag i Kina utnyttjar praktikanter, enligt Gizmodo, som hänvisar till Wall Street Journal. Företaget Pegatron, som tillverkar komponenter till Asus och Toshiba, har en arbetsstyrka som till 30 procent utgörs av studenter. Men företaget försvarar sin verksamhet och kallar den utbildande.