Övriga nyheter

Stort test: Här är skarpaste mobilkameran

Vi har testat kamerorna i Sony Xperia Z3, LG G3, Iphone 6 Plus och Samsung Galaxy Alpha. Alla är bra, men Iphone 6 Plus är bäst, tätt följd av Sony Xperia Z3. Foto: Ola Jacobsen

NY TEKNIK TESTAR. Bättre och bättre mobilkameror krymper marknaden för kompaktkameror snabbare än en ryktessajt hinner säga ”bilder på kommande Iphone”. Men hur bra är bilderna i Iphone 6 Plus, G3, Galaxy Alpha och Xperia Z3? Och vilken mobil har egentligen den bästa kameran?

Publicerad

Den bästa kameran är den man har med sig. Den största fördelen med mobilkameran, vid sidan av att alltid vara till hands, är naturligtvis uppkopplingen. Bilderna kan med olika appar enkelt synkas mot molnet. Du kan också med några klick publicera bilder på valfri social plattform eller sprida dem på andra sätt.

Det största tekniska hindret för att bygga en bra kamera i en mobiltelefon är att mobilen är så tunn. Man måste helt enkelt använda en väldigt liten kamera för att den ska få plats. Liten kamera betyder liten sensor, mindre pixlar och att mindre ljus träffar varje pixel.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här